Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 Accountancy Chapter 9 Financial Statements 1 with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 Accountancy with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Financial Statements 1 Class 11 Accountancy MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well. https://mcqquestions.guru/mcq-questions-for-class-11-accountancy-chapter-9/
Financial Statements 1 Class 11 MCQs Questions with Answers
Financial Statements At MCQ Class 11 Chapter 9 Question 1.
 Trading Account discloses-
 (a) Gross profit
 (b) Net profit
 (c) Net loss
 (d) Gross profit or Gross loss
Answer
Answer: (d) Gross profit or Gross loss
MCQ On Financial Statements With Answers Pdf Class 11 Question 2.
 Direct Expenses are entered in:
 (a) Trading Account
 (b) profit & Loss Account
 (c) Balance sheet
 (d) None of these
Answer
Answer: (a) Trading Account
Financial Statements 1 Class 11 Accountancy Chapter 9 Question 3.
 Profit and loss Account discloses:
 (a) Gross profit
 (b) Gross profit or Gross loss
 (c) Gross profit or Gross loss
 (d) None of these
Answer
Answer: (b) Gross profit or Gross loss
Question 4.
 Goodwill is a-
 (a) Fixed Asset
 (b) Current Asset
 (c) Fictitious Asset
 (d) None of these
Answer
Answer: (a) Fixed Asset
Question 5.
 Drawing is deducted from:
 (a) Sales
 (b) Purchase
 (c) Returns outward
 (d) Capital
Answer
Answer: (b) Purchase
Fill in the blanks:
1. Indirect Expenses are entered in …………….. account.
Answer
Answer: Profit & loss account
2. Gross profit or loss is transferred to …………….. account.
Answer
Answer: Profit & loss account
3. ………….. accounts are prepared at the end of the year.
Answer
Answer: Final
4. Balance sheet is a ………………
Answer
Answer: Statement
5. Increase in capital at the end of the year represents ………………..
Answer
Answer: Profit
State True or False:
1. Capital is a fixed Liability.
Answer
Answer: True
2. Closing stock is not shown in balance sheet.
Answer
Answer: False
3. Balance sheet is prepared on the basis of Trial balance.
Answer
Answer: True
4. Bad debt reserve is a loss.
Answer
Answer: False
5. Interest on drawings is loss of owner.
Answer
Answer: True
Match the following:
| Column A | Column B | 
| 1. Goodwill | (a) Profit & loss Account | 
| 2. Creditors | (b) Fixed Asset | 
| 3. Building | (c) Intangible Asset | 
| 4. Net profit | (d) Liabilities | 
| 5. Balance sheet | (e) Direct expenses | 
| 6. Cartage | (f) Closing capital. | 
Answer
Answer:
| Column A | Column B | 
| 1. Goodwill | (c) Intangible Asset | 
| 2. Creditors | (d) Liabilities | 
| 3. Building | (b) Fixed Asset | 
| 4. Net profit | (a) Profit & loss Account | 
| 5. Balance sheet | (f) Closing capital. | 
| 6. Cartage | (e) Direct expenses | 
Answer in one word/sentence:
1. When cost of goods sold is deducted from net sales, we get.
Answer
Answer: Gross profit
2. The Expenses written in profit & loss Account are known as.
Answer
Answer: Indirect expenses
3. The statement of Assets & Liabilities is called.
Answer
Answer: Balance sheet
4. Give an example of current Liability.
Answer
Answer: Bank overdraft
5. In which side of balance sheet, the goods in transit are shown.
Answer
Answer: Asset side
We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 Accountancy Chapter 9 Financial Statements 1 with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 11 Accountancy Financial Statements 1 MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.